Installation av Elbilsladdare och Laddboxar

Installation av Elbilsladdare

Att ha en pålitlig elbilsladdare hemma eller på arbetsplatsen blir allt viktigare i takt med att fler och fler väljer att köra elbil. Vi erbjuder professionell installation av elbilsladdare och laddboxar i Stockholms län med fokus på kvalitet, prisvärdhet och kundnöjdhet.

Våra behöriga elektriker säkerställer att alla installationer utförs enligt de högsta standarderna för säkerhet och kvalitet. Vi använder endast certifierade och pålitliga laddboxar som garanterar långvarig prestanda. Vi erbjuder konkurrenskraftiga priser för installation av elbilsladdare och laddboxar.

Kostnaden kan variera beroende på vilken typ av laddbox du väljer och komplexiteten i installationen, men vi strävar alltid efter att erbjuda transparenta och rättvisa priser. I Sverige finns det olika bidrag och stöd som du kan söka för installation av elbilsladdare. Ett populärt alternativ är “ladda hemma-stödet” som kan täcka en del av kostnaden för installationen. Vi hjälper dig gärna med information om hur du kan ansöka om dessa bidrag och maximera dina besparingar.

Vi erbjuder fasta priser för många av våra tjänster och ger alltid en detaljerad offert innan vi påbörjar arbetet. Vi hjälper dig att välja rätt typ av elbilsladdare eller laddbox baserat på dina behov och förutsättningar. Vi planerar installationen noggrant för att säkerställa optimal prestanda och säkerhet. Våra auktoriserade elektriker utför installationen snabbt och effektivt. Vi ser till att allt är korrekt installerat och att du får den bästa möjliga upplevelsen av din nya laddbox.

Efter installationen erbjuder vi löpande underhåll och support för att säkerställa att din elbilsladdare alltid fungerar som den ska. Om du skulle uppleva några problem, är vi snabbt på plats för att hjälpa till.

Kontakta Oss: 08-41400001

Vad är en Elbilsladdare?

En elbilsladdare, även kallad laddstation, är en enhet som används för att ladda batterierna i en elbil. Elbilsladdare kan finnas i olika former och kapaciteter, från enkla vägguttag till specialiserade laddstationer. De finns på olika platser som hem, arbetsplatser, parkeringsplatser och längs vägar.

Vad är en Laddbox?

En laddbox är en specifik typ av elbilsladdare som är avsedd för installation i hemmet eller på arbetsplatsen. Den erbjuder en säkrare och mer effektiv laddning jämfört med att använda ett vanligt vägguttag. Laddboxar är oftast vägg monterade och anslutna direkt till byggnadens elsystem.

Typer av Laddning

  1. Mode 1 : Direkt anslutning till ett vanligt vägguttag utan någon särskild kommunikation mellan elbilen och elnätet. Detta är den enklaste formen av laddning, men också den långsammaste och minst säkra.
  2. Mode 2 : Använder en laddkabel med en inbyggd kontrollenhet som ger viss säkerhetsövervakning och styrning. Denna typ används oftast för att ladda elbilar hemma från ett vanligt vägguttag.
  3. Mode 3 : Dedikerad laddinfrastruktur med fast installerade laddstationer eller laddboxar som kommunicerar med bilen för att optimera laddningen. Detta är den vanligaste metoden för laddning hemma eller på arbetsplatsen.
  4. Mode 4 : Snabbladdning som använder likström (DC) för att ladda batteriet direkt. Dessa laddstationer finns oftast på offentliga platser och motorvägar och kan ladda en bil mycket snabbt jämfört med växelströmsledning (AC).

Strömförbrukning

Förbrukningen av el för att ladda en elbil beror på flera faktorer:

  • Batteriets kapacitet : Större batterier kräver mer energi för att laddas fullt.
  • Laddboxens effekt : En laddbox med högre effekt (kW) laddar bilen snabbare men drar också mer ström under kortare tid.
  • Laddningstid : Hur länge bilen laddas påverkar också den totala energiförbrukningen.

För att förstå hur elförbrukningen ser ut kan vi göra en enkel beräkning:

  • Energi (kWh) = Effekt (kW) x Tid (h)

Om du till exempel har en laddbox med en effekt på 7 kW och laddar din bil i 10 timmar, blir den totala energiförbrukningen: – 7 kW x 10 timmar = 70 kWh

Kostnad för laddning

Kostnaden för att ladda en elbil beror på elpriset i ditt område. Om elpriset är 1 kr per kWh, skulle kostnaden för att ladda med 70 kWh bli: – 70 kWh x 1 kr/kWh = 70 kr En elbilladdare och laddbox är viktiga komponenter för laddning av elbilar. Laddboxar erbjuder en säker och effektiv metod för att ladda bilen hemma eller på arbetsplatsen.

Förbrukningen av el för laddning beror på batteriets kapacitet, laddboxens effekt och hur länge bilen laddas. Att förstå dessa aspekter hjälper bilägare att optimera sin laddning och hantera kostnader effektivt.

Laddbox till BRF eller privat

laddbox till företag samt BRF och  BOSTADSRÄTTSFÖRENING OCH SAMFÄLLIGHETER

Det är avgörande att tidigt bestämma vilken typ av elbilsladdare man ska välja för att undvika överbelastning av elinstallationen i fastigheten. Det är också viktigt att välja ett smart laddningssystem som är skalbart och består av intelligenta elbilsladdare som kan reglera och fördela tillgänglig ström mellan sig för att optimera laddningsprocessen.

Kan BOSTADSRÄTTSFÖRENING OCH SAMFÄLLIGHETER utnyttja bidrag?

Det har blivit lättare att söka och få bidrag för laddinfrastruktur än tidigare. Det är strategiskt att förbereda så många platser som möjligt med infrastruktur för en framtida enkel installation av laddboxar. Genom att installera ett visst antal laddboxar kan man dra full nytta av bidraget och skapa en välfungerande infrastruktur med flera laddpunkter till ett förmånligt pris.

Med bidraget kan man också minska kostnaderna för att införskaffa fler laddare. Det är av högsta vikt att i ett tidigt skede välja vilka laddare som ska installeras i föreningen. Dessa laddare måste vara kompatibla och kunna samverka i ett enhetligt system för att optimera användarupplevelsen och tillgängligheten. Tveka inte att kontakta oss om ni har frågor eller vill boka ett kostnadsfritt möte där vi kan gå igenom era förutsättningar och behov.

Laddbox till Privat

Med en laddbox installerad hemma har du möjligheten att enkelt och smidigt ladda din elbil varje gång du återvänder hem. Du kan välja en modell som passar dina specifika behov – oavsett om du kör en ren elbil eller en laddhybrid. Vill du kunna övervaka och styra laddningsprocessen samt se statistik över din elförbrukning från din mobil eller dator? Med en dedikerad laddbox för din bil kan du ladda säkert och effektivt. Notera att olika laddboxar kan kräva olika installationer beroende på din fastighets elektriska system. Tveka inte att kontakta oss för en kostnadsfri konsultation för att diskutera dina behov och möjligheter.

Vi installerar olika modeller och märken av laddboxar. Priset för laddboxar börjar från 5000 kr.